söndag 19 december 2010

En 750cc tillkommer

Året var 2000 och bland de MC-tidningar man läste så förekom en hel del utländska sådana. Vid ett tillfälle fick jag i en engelsk tidning syn på en annons på en hoj som intresserade mig. Ringde säljaren och pratade en stund om hojen. Efter samtalet fortsatte jag läsa tidningen och hittade ytterligare en intressant annons, med samma säljare... Nytt samtal igen för att få veta mer även om denna motorcykel. Det hela slutade med att vi kom överens om att jag köper båda två. Säljaren lovade ordna med förpackning av dessa så att en speditör kunde hämta upp dem med lastbil för vidare transport hem till mig.
Det gick ett par veckor och till slut kom ett par lådor med motorcyklarna i. Den ena, som är en väldigt speciell motorcykel, kommer jag återkomma till senare. Den andra var en Suzuki GT750 från 1976, en årsmodell som inte är så vanlig här i Sverige.
Suzukin visade sig vara i ett bra skick, vilket inte alltid är så vanligt när det gäller hojar från de brittiska öarna. Den var utrustad med gjutna aluminium-fälgar, hålborrade skivor fram och kromade expansionskammare och såg ganska bra ut. Sadeln var ny, men av senare tillverkning som tyvärr saknar kromlisten i nederkant.
Suzuki GT750 är en mycket trevlig motorcykel tycker jag, oavsett vilken årsmodell det handlar om. Tyvärr har denna blivit stående och jag har ännu ej hunnit med att registreringsbesiktiga den. Men tids nog blir det av, så att man får komma ut och njuta av sången ur de tre piporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar